miércoles, 24 de octubre de 2012

Síntesi del debat CTS

Primer de tot comentar que aquest ha estat un debat “diferent” als realitzats fins ara a la UOC, però al mateix temps molt enriquidor i pràctic. Tot i que al principi em va semblar complicat el funcionament (colors, estructura en les argumentacions...) he de reconèixer que, a mesura que anava avançant el debat, he anat entenent el perquè de tot això i m’ha semblat molt útil.
La postura que m’ha tocat defensar ha estat la sociodeterminista, i ho he fet amb tres aportacions a dues carpetes diferents. En primer lloc, a la carpeta de “Relació CTS” en el fil “Determinismes”, i en segon lloc, a la carpeta “Nevera_fractures” en els fils “Intel·ligència de la nevera” i “Fractura digital”.
Una de les coses que em va sorprendre va ser l’article de Langdon Winner anomenat “Tienen política los artefactos?” que parlava sobre els ponts de Long Island. Abans de llegir aquest i altres fets relacionats, mai m’havia plantejat la gran influència social que hi ha en el desenvolupament d’avenços tecnològics, i aquesta lectura i la participació en aquest fil del debat em va fer reflexionar sobre si tot el que veiem o ens diuen té realment els motius que ens volen fer creure.
Això aplicat a l’educació em porta a plantejar-me fins a quin punt estan justificats certs canvis a nivell tecnològic a les escoles, i si realment es fan per complir els objectius que es diuen o són simplement falses aparences.
Pel que fa a la meva participació, trobo que m’he adequat als criteris d’avaluació requerits ja que he tractat d’exposar les idees amb claredat, de defensar les meves argumentacions segons el perfil sociodeterminista de manera que tinguessin valor en el debat i fossin útils per als companys, i he fet les aportacions espaiades en el temps per tal de donar-me marge per a reflexionar sobre el que s’ha anat debatent.
Per últim, m’agradaria destacar la participació de la companya Maria Porcel tant per la bona estructuració amb que ha exposat les seves idees com per la coherència dels seus arguments.